Logoen til Unge funksjonshemmede. Grafikk

Logo til Unge funksjonshemmede.

Vi er nominert til Skamløsprisen 2019!

Prosjektleder Anette Remme og Unge funksjonshemmede har blitt nominert til Skamløsprisen 2019. Prisen deles ut av Sex og samfunn.

Publisert 26. juni 2019

Skrevet av Isabel Kongsgaard

Anette Remme er prosjektleder i Unge funksjonshemmede med ansvar for seksuell og psykisk helse og har blitt nominert som del av topp 10 Skamløsprisen 2019.

Prisen utdeles av Sex og samfunn som ønsker å fjerne skam rundt temaer knyttet til seksualitet ved å berømme enkeltpersoner, organisasjoner eller grupper som jobber for å løfte temaet. Skamløsprisen bidrar til at ulike sider ved seksualitet slippes frem i lyset.

Unge funksjonshemmede og Anette ble nominert på bakgrunn prosjektene Sex som funker finansiert av Helsedirektoratet og fotoprosjektet #jegelsker, finansiert av Stiftelsen Dam (tidligere ExtraStiftelsen).

Juryen roser Anette og Unge funksjonshemmede i sin begrunnelse: «De har brutt tabuer både internt i egen organisasjon og eksternt i helsevesenet og gjør et viktig arbeid for å vise at alle har en seksualitet, uansett funksjonsevne!»

Unge funksjonshemmede har blitt invitert til å holde 55 foredrag om prosjektet «Sex som funker» for helsepersonell og organisasjoner. Prosjektleder Anette ble også nylig intervjuet på TV2. Dette bidrar til å fjerne tabuer og fordommer knyttet til seksualitet og funksjonshemning blant våre medlemmer, i helsevesenet og i samfunnet generelt.

Nominasjonen betyr mye for Anette: ”Seksuell helse er viktig for alle uavhengig av funksjonshemming eller kronisk sykdom. Denne nominasjonen og samarbeidet med Sex og samfunn gir oss mulighet til å nå flere i helsevesenet med kunnskap om seksuell helse og funksjonsevne. Det er viktig for at ungdom skal få god informasjon.”

Skamløsprisen blir utdelt onsdag 4 september som er Verdens seksuelle helsedag på Riksscenen i Oslo. Billetter er gratis og kan bestilles her.