Om nettstedet

Her kan du lese om hvordan vårt nettsted fungerer og hvordan du tilpasser det til dine behov.

Publisert 24. november 2017

Skrevet av Unge funksjonshemmede

Nettsiden er Unge funksjonshemmedes hovedkanal og plattform for informasjon og kommunikasjon med offentligheten og med medlemsorganisasjonene.

Her finner du råd om hvordan du:

 • Tilpasser nettstedets utseende
 • Leser PDF-dokumenter
 • Får opplest nettstedets innhold ved å peke på det
 • Snarveier for tastatur
 • Personvern

Tilpasse nettstedets utseende

På Unge funksjonshemmedes nettsted kan du selv velge hvordan du vil at innholdet skal presenteres. Dette gjør du via nettleserens egne innstillinger. På denne måten kan du lagre de innstillingene du trenger, og bruke dem på alle nettsteder som fungerer som de skal. I nettleseren din kan du for eksempel:

 • Forstørre teksten
 • Endre linjelengde
 • Endre skrifttype

Innstillingene varierer i de ulike nettleserne.

Lese PDF-dokumenter

For å lese PDF-filer må du ha programmet Adobe Reader. Programmet er gratis, og kan lastes ned fra Adobes nettsted: Last ned Adobe Reader.

Unge funksjonshemmede har en del publikasjoner av eldre årgang, som ikke er universelt utformet. Vi jobber nå med gjøre alle våre PDF-er tilgjengelige.

Talende Web

Unge funksjonshemmedes nettsted er tilkoblet Talende web. Verktøyet kan lese opp nettstedet på norsk og andre språk, og gi andre typer lesestøtte.

Slik fungerer Talende web.

Snarveier for tastatur

Du finner fram til innholdet på nettsiden via menyen eller søkefunksjonen, og i sidefoten. Nettsiden kan styres valgfritt med mus, tastatur eller berøringsskjerm.

Nettstedet bruker følgende hurtigtaster:

 • S – Hopp over navigering/Hopp direkte til innholdet
 • 1 – Startside
 • 2 – Nyheter
 • 4 – Søkefunksjon
 • 7 – Kontakt
 • 0 – Informasjon om nettstedet og universell utforming

Tilbakemeldinger

Vi jobber for at nettstedet skal være tilgjengelig for alle, men vi kan likevel gjøre feil. Vi vil gjerne høre fra deg om du opplever utfordringer med å bruke nettstedet.

Kontakt sekretariatet ved kommunikasjonsrådgiver, telefon 40 84 12 80, e-post isabel@ungefunksjonshemmede.no om du har tilbakemeldinger.

Personvern

Unge funksjonshemmedes personvernerklæring gjør rede for vår håndtering av personopplysninger som samles inn for å utøve våre tjenester overfor medlemmer og andre vi jobber med.

Informasjonskapsler

Unge funksjonshemmedes nettsted bruker informasjonskapsler (cookies).  En informasjonskapsel er en tekstfil med informasjon som lagres på besøkerens PC, mest brukt for å gjøre nettstedet bedre for brukeren.

Dersom du ikke vil akseptere bruk av informasjonskapsler kan du endre sikkerhetsinnstillingene i din nettleser. Du kan også stille inn nettleseren slik at du får en advarsel hver gang nettstedet prøver å sette en informasjonskapsel på din PC.

Hvis du ikke vil at informasjonskapsler lagres på din PC, kan også denne funksjonen stoppes i innstillingene til din nettleser. Da vil ingen cookies  bli lagret, men det kan også bety at du ikke får brukt visse funksjoner på nettstedet.

Slik administrerer du informasjonskapsler (nettvett.no).

Informasjonskapsler som brukes på dette nettstedet

Google Analytics

Google Analytics er en nettanalysetjeneste som leveres av Google, Inc. Google Analytics bruker informasjonskapsler for å analysere hvordan brukere benytter nettstedet. Informasjonen som genereres av en slik informasjonskapsel ved bruk av det aktuelle nettstedet, inkludert din IP-adresse, sendes til Google og lagres på servere i USA. Google bruker denne informasjonen for å vurdere bruken av nettstedet, sammenstille rapporter om aktiviteter på nettstedet for eieren av nettstedet, samt for å yte andre tjenester i tilknytning til aktiviteter på nettstedet og bruk av Internett.

Google kan også overføre denne informasjonen til tredjeparter hvis dette kreves iht. lov eller i tilfeller hvor tredjeparter behandler informasjonen på vegne av Google. Google vil ikke koble din IP-adresse med annen informasjon Google har.

Google Analytics brukes for å analysere bruken av nettsidene. Dette gir informasjon om hvilke sider som er mest besøkt, hvor brukerne kommer fra, på hvilke tidspunkter sidene er mest besøkt, og lignende.

Tredjeparts spørringer

Dette er spørringer som er laget av en bruker til en ekstern tjenesteleverandør. Til tross for at disse spørringene ikke setter noen informasjonskapsler, kan de fortsatt overføre informasjon til tredjepart. Google Analytics arbeider gjennom tredjeparts spørringer.

Talende Web

Talende Web bruker informasjonskapsler ved to anledninger:

 • For at man ikke skal behøve å aktivere Talende Web for hver ny side man surfer til. Har man for eksempel aktivert Talende Web på startsiden, følger Talende Web med under hele besøket på nettstedet.
 • Om du velger å endre innstillinger for Talende Web, husker verktøyet dine innstillinger neste gang du besøker nettstedet.

 

Kontakt