En kvinne og en mann i samtale. Foto.

Aktivist Emily Yates og ordstyrer Stian Antonsen i samtale under Unge funksjonshemmedes kurs om seksuell helse og holdninger i 2016. Foto: Tora Hope

Workshop om om unge og seksualitet

I mai 2017 arrangerte vi workshop om seksualitet med fokus på diagnosespesifikke utfordringer som ungdom i våre medlemsorganisasjoner opplever.

Publisert 1. juni 2017

Skrevet av Unge funksjonshemmede

Workshopen åpnet med at prosjektleder for seksuell helse Anette Remme, delte foreløpige funn fra prosjektet Sex som funker og intervjuer vi har gjennomført med ungdom, organisasjoner og fagpersoner.

Deretter var det gruppearbeid om diagnosespesifikke utfordringer, hvor Unge funksjonshemmede fikk mulighet til å lære av deltakerne.

Intervjuene og workshopen er en del av kunnskapsgrunnlag for et e-læringsverktøy som skal rettes mot lærere og helsepersonell (for eksempel helsesøster, fastleger, ansatte i spesialisthelsetjenesten og rehabilitering).

Målet er å gi fagpersoner råd om hvordan ungdom ønsker å bli møtt med informasjon om seksualitet. Ulike funksjonsnedsettelser og kroniske sykdommer kan gjøre at vi har ulike behov, og derfor trenger vi diagnoseorganisasjonenes ekspertise.

Deltakerne på workshopen representerte organisasjoner i Unge funksjonshemmede sin paraply. Det var ikke viktig at den eller de som deltok er ekspert på seksualitet, men at de kan fortelle om diagnosespesifikke utfordringer ungdom i deres organisasjon kan ha.