Meld deg på workshops eller book et foredrag med oss på barrierefrifritid.no

Inkluderingsmerket Barrierefri fritid!

Vi har lansert inkluderingsmerket og nettsiden barrierefrifritid.no!

Publisert 25. august 2022

Skrevet av Trude Telle

Under Arendalsuka 2022 lanserte vi Barrierefri fritids nye inkluderingsmerke i samarbeid med Frivillighetens år og delte ut det aller første merket til De unge orkesterforbund (UNOF)! Med inkluderingsmerket viser UNOF at de har som mål å skape inkluderende fritidsaktiviteter, og jobber for å bryte ned funksjonshemmende barrierer. Barrierefri fritid har en egen nettside der du kan lese om merket og hvordan du går fram for å få det: barrierefrifritid.no

Besøk Barrierefri fritids nettside

 

Barrierefri fritid er et inkluderingsmerke som tildeles aktivitetestilbydere som fullfører Unge funksjonshemmedes kompetansehevingsprogram om funksjonsmangfold, kultur og fritid. Virksomheten vil få hjelp til å utarbeide og starte endringsprosesser som fremmer inkluderende praksis i et langtidsperspektiv.

Workshopene og foredragene passer for dere som tilbyr en eller annen form for aktivitet til barn og/eller unge. Dere får hjelp til å kartlegge hvilke behov dere har og hvilke tiltak som kan settes inn hos akkurat dere – og det er gratis!

 

Sammen kan vi snakke oss frem til et opplegg som passer dere best, så nøl ikke med å ta kontakt med Barrierefri fritid-teamet! Vi tilbyr også andre foredrag og kurs. Du når teamet på: barrierefri@ungefunksjonshemmede.no

 

 

Representanter fra De unges orkesterforbund står sammen med Styreleder Ingrid Thunem og rådgiver Oda Oftung foran roll ups med inkluderingsmerket Barrierefri fritid og holder sitt nye merke i hånden.

UNOF mottok inkluderingsmerket under Arendalsula

 

Som del av lanseringen har vi også oppdatert inkluderingsveilederen, du kan laste ned den nye versjonen her:

 

Bidragsytere: Kulturtanken, Frivillighetens år 2022 og Statsbudsjettet 2022