Skeive funkiser!

Vil du delta i et prosjekt om skeiv seksualitet og det å ha en funksjonshemming eller kronisk diagnose? Vi vil høre din historie!

Publisert 23. mars 2022

Skrevet av Unge funksjonshemmede

Er du ung, skeiv og har en funksjonshemming eller kronisk diagnose, med noe på hjertet? 

2022 er skeivt kulturår og temaet for Pride i år er historie. Derfor ønsker vi å løfte frem erfaringer og refleksjoner rundt nettopp det å være ung, skeiv og å ha en funksjonshemming eller kronisk diagnose. Gjennom prosjektet Skeive funkiser! ønsker vi å rette søkelyset på opplevelsene av å ha en normbrytende seksualitet i en normbrytende kropp. På den måten vil vi påpeke utfordringer, løsninger, og ikke minst fellesskapet og mangfoldet skeive representerer.  

 

Vi vil høre din historie, dine refleksjoner og dine tanker om det å være ung og skeiv, med en funksjonshemming eller kronisk diagnose!

Fortell oss akkurat det du ønsker at skal bli hørt! Har du en morsom eller fin seksuell erfaring å dele? Hva gjør deg stolt? Hva kan være utfordrende? Hva er positivt? Lurer du på noe som du ikke finner svaret på? Hva er veien videre for skeive og funksjonshemmedes rettigheter? Har du en god historie om din første kjærlighet? Når kan du leve ut din seksualitet fult ut, trygt og åpent?  

I dette prosjektet er det ingen føringer for hva du kan eller ikke kan dele – hva er viktig for deg? Hvilke erfaringer eller historier har du som andre kunne lært av?  

Basert på innsendelsene vi mottar vil det bli utviklet en kampanje med illustrasjoner. Det du sender inn vil gjøres om til illustrasjoner, med noe tekst. Denne kampanjen vil lanseres under Pride 2022. Målet med prosjektet er å øke kunnskap og bevissthet rundt det å være ung og skeiv, med en funksjonshemming eller kronisk diagnose. Det du sender inn vil bli anonymisert og du velger selv hvor mye du ønsker å dele. For flere spørsmål om prosjektet, ta kontakt med Oda@ungefunksjonshemmede.no   

 

Ønsker du å dele noe med oss?

Slik kan du gjøre det:  

Frist for å bidra er 20. april.

  • Jeg vil sende inn en tekst, og jeg vil være helt anonym: Om du ønsker å sende inn et skriftlig svar kan du følge denne linken: https://no.surveymonkey.com/r/LG5NPWW. Her skriver du akkurat det du selv ønsker å dele om det å være ung, skeiv og funksjonshemmet. For at vi skal kunne bruke din innsendelse i kampanjen må du svare «ja» på samtykke inne i skjemaet. Innsendelsen er helt anonym og ip-adresser kan ikke spores.  
  • Jeg vil sende inn lyd eller video, og det er greit at sekretariatet i Unge funksjonshemmede får min kontaktinformasjon:  Om du ønsker å sende inn en video eller lydfil sender du oss en mail på Oda@ungefunksjonshemmede.no og melder din interesse. Da vil du bli tilsendt en link til en beskyttet mappe i dropbox (du trenger ikke dropboxbruker for å laste opp filer). Sekretariatet i Unge funksjonshemmede vil kunne identifisere deg og oppbevare din kontaktinformasjon (mailadresse). Vi har total taushetsplikt og vil slette opplysningene om deg, samt ditt innsendte bidrag, når kampanjen er ferdig utarbeidet. Bidraget vil bli redigert og anonymisert før det eventuelt brukes i kampanjen. 
  • Jeg vil bli intervjuet! Om du ønsker å prate med oss kan vi sette opp et intervju enten fysisk i Oslo, eller over video/telefon. Du vil ikke være anonym ovenfor den i sekretariatet som intervjuer deg, men ditt bidrag vil bli anonymisert i kampanjen og vi i sekretariatet har taushetsplikt. Er det interessant kan du melde oss på Oda@ungefunksjonshemmede.no 

 

Har du sendt inn tekst, opptak eller deltatt på intervju og ikke lenger ønsker at ditt bidrag skal kunne brukes i kampanjen ber vi deg ta kontakt med oss her: Oda@ungefunksjonshemmede.no  

Vi gleder oss til å høre deres historier, refleksjoner og tanker!