Hopp til hovedinnhold
Seksualitet
Skrevet av: Nora Thunem

#JegElsker

Fotoutstilling

#JegElsker er en fotoutstilling som tematiserer nedsatt funksjonsevne, kropp, selvbilde, kjærlighet, lyst og lengsel.

Marianne ligger på en seng og lener seg på albuen. Hun har skulderlangt, lyst hår. Hun har på seg en svart truse og en hvit BH med blonder på. Hun smiler.

Om prosjektet

Seksualitet er en sentral del av det å være menneske. Det handler om hvem vi er, hva vi føler og hva vi gjør. Det handler om kjærlighet og intimitet, og om tanker og følelser.

 

Seksualiteten vår påvirkes av holdninger og normer. I dag navigerer vi i en hverdag med sterkt kroppspress og strenge normer for hva som er en normal kropp og en normal seksualitet. For mange unge med funksjonsnedsettelser og kroniske sykdommer er det utfordrende å bryte med normene for hvordan en kropp burde se ut og fungere. En del unge med funksjons­nedsettelser og kroniske sykdommer opplever manglende åpenhet og representasjon av funksjonshemmedes kropper og seksualitet som en barriere mot å leve ut egen seksualitet trygt og åpent. 

 

Derfor har Unge funksjonshemmede sammen med dokumentarfotograf Brian Cliff Olguin laget en fotoutstilling som tematiserer kropp, selvbilde, kjærlighet, lyst og lengsel. Jeg elsker ble lansert på Eldorado bokhandel 5. august 2017, og er støttet av Stiftelsen Dam. I tillegg ble det laget en brosjyre med bilder og historier. 

Trond Are ligger på ryggen på en seng. Han har hendene bak hodet og ser rett inn i kameraet. Han har på seg en blå bokser, men ellers bar overkropp. Han har ett horisontalt arr nederst på magen. Han har en tatovering på brystet av en klokke, og en annen tatovering på den ene underarmen. Han smiler.

Har du spørsmål om prosjektet?