En gruppe personer står sammen og smiler til kamera. Foto.

Landsforeningen for nyrepasienter og transplanterte barn og unge (LNTBU) har benyttet seg av Styrkepakka. Foto: Marit Olsen/LNTBU

– Vi anbefaler definitivt Styrkepakka videre

LNTBU har testet Unge funksjonshemmedes gratis, skreddersydde kurs for organisasjoner. Les organisasjonens anbefaling, og ta kontakt for å bestille Styrkepakka.

Publisert 25. oktober 2018

Skrevet av Unge funksjonshemmede

Gjennom Styrkepakka kan Unge funksjonshemmedes medlemsorganisasjoner i 2018 bestille skreddersydde kurs for sine frivillige og ansatte.

Kursene er helt gratis for medlemsorganisasjonene, og gjennomføres av stiftelsen Fundatum.

Kurset gav verdifull innsikt

Landsforeningen for nyrepasienter og transplanterte barn og unge (LNTBU) er én av organisasjonene som har benyttet seg av Styrkepakka.

– Vi hadde organisasjonskurs i flotte omgivelser på Soria Moria-hotellet på Holmenkollen. Kurset ble ledet av Tor Abild og Gard Hongslo i Fundatum. De begynte kurset med klassiske bli kjent-øvelser, som gav latter og lave skuldre. Etterhvert ble vi bedre kjent med hvilke roller vi tar i grupper, som gav oss verdifull innsikt i hvordan vi kan bruke styrkene våre til å jobbe sammen i gruppe. Det ble godt støttet av teorier rundt personligheter og hvordan alle spiller viktige roller for en god og produktiv arbeidsgruppe, skriver LNTBU ved nestleder Angelica Bråten.

Personer står rundt en tavle, der det henger ulike post-it-lapper. Foto.

LNTBU kom godt i gang med strategiarbeid på kurset. Foto: Marit Olsen/LNTBU

Opplevde mestring og jobbet med strategi

LNTBU forteller at deltakerne opplevde mestring, samarbeid og tilhørighet under kurshelgen.

– I tillegg ble gruppa godt satt i gang med å tenke på strategisk arbeid fremover for organisasjonen. Til tross for at noen av oss måtte spille på våre siste krefter på slutten, så opplevde vi at vi hadde masse ny kunnskap og inspirasjon da helgen var over. Med litt flere innlagte pauser, anbefaler vi definitivt dette konseptet med gutta i Fundatum videre til andre, skriver LNTBU om Styrkepakka.

Tre personer sitter på stoler i en sirkel. De diskuterer og noterer på en PC. Foto.

Ta kontakt for å bestille kurs til din organisasjon. Foto: Marit Olsen/LNTBU

Ta kontakt for å bestille Styrkepakka til din organisasjon

Medlemsorganisasjoner bestemmer selv hvilke tema de ønsker at kurset skal ta for seg. Unge funksjonshemmede bistår gjerne med tips.

Ta kontakt med økonomi- og organisasjonssjef Mads Johansson så snart som mulig for å høre mer eller bestille Styrkepakka til din organisasjon.