Spørreskjema «Hva skal jeg si?»

Unge funksjonshemmede og Likestillingssenteret inviterer ungdom i alderen 12-36 år til å svare på anonym spørreundersøkelse om seksuell helse og hjelpemidler.

Publisert 15. mai 2019

Skrevet av Unge funksjonshemmede

• Er du mellom 12-36 år?
• Har du en funksjonsnedsettelse eller kronisk sykdom?
• Har du lyst å bidra til økt kunnskap om seksuell helse?

Svarer du ja på spørsmålene over vil vi gjerne at du tar del i spørreundersøkelsen «Hva skal jeg si?».

For å fylle ut spørreundersøkelsen trykk på følgende lenke: http://bit.ly/Hvaskaljegsi

Undersøkelsen er anonym og du kan svare fram til 15. juni.

Vi vil gjerne vite

Vi vil gjerne vite om du har fått informasjon og hjelp til å finne fram til hjelpemidler som kan gi deg en god seksuell helse.

Dersom du ikke bruker hjelpemidler eller ikke vet om du kunne hatt nytte av hjelpemidler, eller dersom du ikke har fått informasjon om temaet, er dette også interessant informasjon for oss. Vi vil vise helsevesenet hva de kan bli bedre på.

Kunnskapen vi samler skal formidles gjennom informasjonsmateriell til brukere, helsepersonell, NAV og hjelpemiddelleverandører. Vi ønsker formidle anbefalinger om hvordan man kan snakke med ungdom om seksualitet og hjelpemidler, og hva våre medlemmer kan ha behov for.

Bakgrunn for prosjektet

Et seksualteknisk hjelpemiddel kan være alt fra penispumpe og vibrator til en tilpasset seng, bæresele eller pute. Det kan være hjelpemidler for hygiene, forflytning, muskelavslapping, smertelindring, ligge/sittestilling og/eller orgasme. I dette prosjektet vil vi inkludere alle former for hjelpemidler som kan bidra til bedre seksuell helse for den enkelte eller for par.

Seksualtekniske hjelpemidler er et upløyd område preget av tabuer, myter og informasjonssvikt.

Vi mener at en kartlegging av utfordringer og muligheter sammen med informasjon og formidling av temaet vil bidra til bedre seksuell helse for personer med nedsatt funksjonsevne og bedre hjelpemiddelformidling på området.

 

For å fylle ut spørreundersøkelsen trykk på følgende lenke: http://bit.ly/Hvaskaljegsi