Photo by Martin Sanchez on Unsplash

Photo by Martin Sanchez on Unsplash

Risikogrupper må bli prioritert!

Unge personer med funksjonsnedsettelser og kronisk sykdom må bli prioritert under korona-pandemien.

Publisert 20. mars 2020

Skrevet av Isabel Kongsgaard

Korona-pandemien har endret dagliglivet vårt drastisk med flere som jobber eller studerer hjemmefra og andre som er i karantene. Det er en vanskelig tid for alle og vi deler bekymringene og frustrasjonene som mange av våre medlemsorganisasjoner har.

For å sørge for at deres medlemmer får riktig behandling og tiltak fremover ønsker vi å høre om utfordringene dere har eventuelt møtt. Alle medlemsorganisasjoner vil ha mottatt en e-post om dette og vi ser frem til å høre fra dere.

– Vi representerer en gruppe som er ekstra utsatt for risiko og som det er lett å glemme i disse tider. Dette inkludere mange tilsynelatende friske personer med usynlige diagnoser som fortsatt kan bli alvorlige syke hvis de blir smittet. Det er derfor viktig at de som har rett på medisiner på resept fortsetter å bli behandlet og at arbeidsgivere viser forståelse for pårørende, sier generalsekretær i Unge funksjonshemmede Leif-Ove Hansen.

 

Vi oppfordrer alle til å følge rådene fra Folkehelseinstituttet og deler nedenfor noen andre ressurser som kan være av nytte:

 

Vennligst merk at telefonen er stengt på FFOs Rettighetssenter, men de svarer på meldinger sent via hjemmesiden. Hvis du ønsker å snakke med noen kan du ringe korona-linjen på 23 12 00 80. Den er bemannet hver dag mellom klokken 9 og 15.

 

Vi håper alle våre medlemsorganisasjoner tar vare på seg selv og de rundt seg.