Prosjektlogo: Skeive funkiser!

En kampanje med fargerike illustrasjoner basert på innsendte historier

 

Unge funksjonshemmede presenterer kampanjen Skeive funkiser!

Den består av fargerike, mangfoldige og sexpositivistiske illustrasjoner. Disse er basert på skeive funkisers egne erfaringer, følelser og opplevelser med sex, kropp og seksualitet.

Målet med kampanjen er å vise mangfold og hvordan det oppleves for unge i dag å både leve med en funksjonsnedsettelse og å være skeiv, fra et seksualitetsperspektiv.

 

Illustrasjonene er laget av Marie Skibenes Botilsrud.

 

En person tar et sexy bilde av seg selv hjemme i speilet på badet. Hen har på seg en binder (kompresjonstopp) på overkroppen og er naken nedentil. Kjønnshårene synes så vidt, vasken i forgrunn skjuler resten av underkroppen. Personen holder telefonen foran seg for å ta bilde. Den andre armen over hodet leker med det halvlange håret. Bak i rommet ser vi et par krykker lent mot veggen, et dusjforheng og en rullestol. På vasken står det flere fargerike flasker med såpe.

Jeg er med i en liten gruppe i sosiale medier som består av andre funkiser som også er skeive, ikke-binære og trans. I gruppa deler vi sexy bilder og situasjoner, og gir masse hype til hverandre. Det er det mest validerende og positive stedet, og for meg en av de beste måtene og leve ut seksualiteten min helt fritt, og på egne premisser.

 

 

To kvinner har sex på et HC-toalett. Perspektiv rett forfra. En kvinne sitter i en elektrisk rullestol. Buksene hennes er dratt ned til anklene. En annen kvinne står tett inntil med bena litt spredt, hun har et kort skjørt på seg. Hånden til kvinnen i rullestol er under skjørtet til kvinnen som står, mellom bena. Kvinnen som står har løftet genseren så brystene synes og har et bryst i kvinnen som sitter sin munn. Samtidig fingrer hun kvinnen som sitter sin vulva. Kvinnen i rullestol har en kort t-skjorte på overkroppen. Mens den ene hånden til kvinnen i rullestol er under skjørtet til kvinnen som står, hviler den andre hånden hennes på armlenet ved styret og hånda er bøyd litt nedover. Bak dem ser vi en vask og et speil. Vasken er skrudd på for fullt og vannet spruter ut.

Hvordan har du sex, egentlig?
«Som funkis opplever jeg ofte å få spørsmål om jeg egentlig kan ha sex. En gang fikk jeg spørsmålet fra en søt jente jeg traff på byen. Jeg ga det et øyeblikk før jeg spurte henne tilbake «lyst til å finne det ut?». Man må selvfølgelig se an personen og at det føles riktig. For meg funka skikkelig bra.»

 

 

To forelskede menn sover sammen i en dobbeltseng. Perspektiv ovenfra. Vi ser begge personene fra låret og opp. Ved siden av senga står et nattbord. Mannen til høyre ligger på ryggen med dyne til livet. Brystkassen en bar med små tatoveringer på armer og rundt brystvorte. Over ansikt har han en maske koblet til biPAP-maskin som står på nattbordet. Den ene hånden hans hviler på magen, mens den andre berører den andre mannens lår. Mannen til venstre ligger i fosterstilling vendt mot kjæresten. den ene armen under hodet, den andre hånda holder lett i mannens overarm. Dyna hans er krøllet mellom beina og skrittet er delvis eksponert.

Det viktigste for meg er å oppleve trygghet med kjæresten min, og å kunne stole på at den personen er der for meg. Det er det viktigste i alle forhold, tror jeg. Kjæresten min vet ikke hvordan det er å leve med en funksjonsnedsettelse, men å bli lyttet til og respektert er det som betyr mest.

 

 

En transmann i bar overkropp viser tegnene «Jeg» «elsker» «deg» mens han smiler. Vi ser han forfra livet og opp. Han har bølgete hår og en liten bart. På overkroppen har han to arr på brystet etter topp-operasjon.

«Jeg elsker deg» på norsk tegnspråk.
Visste du at tegnspråk er et fullverdig språk på lik linje med norsk? De fleste tegnspråklige definerer seg først og fremst som del av en kulturell og språklig minoritet. Med informasjonstilgang og kommunikasjon sørges det for at man har tilgang til samfunnet på lik linje med alle andre.

 

 

To damer i en seng. Den ene kvinnen sitter på knærne mellom beina på den andre kvinnen og smiler utfordrende. Den andre kvinnen har spredte tynne ben og hun har heist seg opp og hviler på albuene mens hun ser tilbake og smiler. Hun har på seg en gjennomsiktig bh og truse med høyt liv. Rundt halsen har hun en choker med lenke som kvinnen som sitter på knærne holder i den ene hånda. Den andre hånda til kvinnen som holder i lenken hviler på kvinnen med chokeren sitt lår. De smiler til hverandre. Kvinnen på knærne er iført harness nedentil og en singlet på overkroppen. Vi ser de to fra siden bakfra og i senga ved siden av dem ligger det et tau.

Jeg har ofte følt at det har vært litt utenfor min kontroll hva som skjer med og mot kroppen min. BDSM gir meg en herlig følelse av autonomi og å ha kontroll over min egen kropp.

 

 

Portrett av en person med perspektiv forfra. Hen er androgyn med smale øyne og sort glatt hår. Hen ser betenkt til siden, mens svirrende kruseduller omkranser hodet og illustrerer de mange tankene personen har. Hen har en rød genser med prideflaggets farger i den tynne runde kragen rundt halsen.

Jeg opplever ofte å ikke bli trodd når jeg sier at jeg er både skeiv og funkis. Det virker som folk liksom synes det holder med én ting og jeg må ofte forklare gang på gang. Det kan være spesielt vanskelig å bli trodd fordi jeg lever med en usynlig diagnose og det virker som om mange glemmer at jeg må ta hensyn andre ikke må ta.

Skeive funkisers logo