Vi markerer 40-års jubileum!

Tre menn sitter ved et bord i et møte. Over står det Oppstarten.

Jubileumsfilm

Hør fra ulike folk som var aktive i Unge funksjonshemmede oppover årene.

Publisert 2. november 2020

Skrevet av Isabel Kongsgaard

Sammen med Von Kommunikasjon har vi laget en film som markerer Unge funksjonshemmedes 40-års jubileum. Det var litt av en utfordring å formidle organisasjonens historie på under 5 minutter og det var dessverre mye innhold vi ikke kunne ha med og folk vi ikke fikk snakket med. Men vi håper dere liker måten vi har flettet bilder, video og intervjuer sammen og at dere får et godt innblikk til organisasjonen. En ekstra takk går til statistene Bjarni S. Dagbjartsson (MS-forbundet) og Hanne Johnsrud Fjellheim.

Under er en tekstet versjon av filmen og helt nederst kan du også se en bursdagshilsen fra Likestillings- og Kulturminister Abid Raja. Vi håper å kunne publisere en synstolket versjon av jubileumsfilmen snart.

For de som er ekstra nysgjerrige så har vi også inkludert litt mer info om de som blir intervjuet i filmen:

 

Adrian Tollefsen, tidligere styreleder (2009-2011)
Adrian er generalsekretær i Mental Helse Ungdom, en av medlemsorganisasjonene i Unge funksjonshemmede. Han har også vært leder av kontrollkomiteen ved Unge funksjonshemmedes generalforsamling og medlem av hovedstyre i FFO.

Synne Lerhol, tidligere generalsekretær (2016-2019).
Synne begynte hennes karriere i Unge funksjonshemmede som politisk rådgiver før hun ble generalsekretær. Hun ledet Unge funksjonshemmede inn i et nytt spennende kapittel da vi fikk midler til Sex som funker prosjektet, et av våre mest populære ressurser i nyere tid. Synner er nå rådgiver i Norges Røde Kors.

Knut Ihlen Tønsberg (1980-82)
Knut var leder i NORILCOs ungdomsgruppe og aktiv i FFO. Han var en av pågangsdriverne til danningen av FFOU og deltok aktivt som sekretær for ungdomskomiteen sammen med lederen Arnt Aas. Knut arbeidet i mange år innenfor kommunikasjon og presse.

Karen Onshuus (1980-83)
Karen var en av grunnleggerne av FFOU i 1980 og representerte Norsk Forening for Mental Helse. Hun deltok både i styret og som organisasjonens første ungdomssekretær i fast betalt stilling. Karen er kapellan/prest ved Grorud menighet.

Line Skåtøy (2017-)
Line ble styreleder i Unge funksjonshemmede i 2018 etter å ha vært aktiv som nestleder. Hun er fra foreningen Voksne med medfødt hjertefeil og har representert Unge funksjonshemmede ved Arendalsuka, på Sjeldendagen og i diverse politiske møter.

Lang jubileumsfilm:

Synstolket jubileumsfilm:

Kort jubileumsfilm:

Hilsning fra Kultur- og likestillingsminister Abid Raja: