En ung kvinne i en rullestol smiler

Ny kampanje setter søkelys på likestilling i skolen

Alle har rett til en inkluderende utdanning! Derfor lanserer vi kampanjen #likestiltskole, som vil få frem hvordan inkludering i skolen kan se ut.

Publisert 18. november 2019

Skrevet av Isabel Kongsgaard

En god utdanning er grunnlaget for et godt liv. Samtidig vet vi at mange ungdommer med funksjonsnedsettelser og kronisk sykdom møter barrierer i skolen. Utilgjengelige skolebygg, manglende tilrettelegging og ekskludering fra fellesundervisningen gjør at mange stenges ute, og ikke får de samme mulighetene senere i livet.

Men en inkluderende skole er mulig! Derfor lanserer vi kampanjen #likestiltskole. Kampanjen setter søkelys på skolens betydning for likestilling av ungdom med funksjonsnedsettelser og kronisk sykdom. Ved å trekke frem positive budskap, vil vi få frem hvordan inkludering i skolen kan se ut, og hvorfor det er viktig.

– En inkluderende skolegang danner grunnlaget for at unge med funksjonsnedsettelser og kronisk sykdom kan delta i samfunnet på lik linje med andre. Med denne kampanjen vil vi få frem hva som skal til for å sikre en inkluderende skole som fremmer likestilling, sier rådgiver i Unge funksjonshemmede Eivind Digranes.

For å lese mer om kampanjen, besøk landingssiden vår. Har du egne ideer om hva som må til for å sikre en inkluderende skole? Del gjerne kampanjebildene videre i sosiale medier og fortell! Husk å bruke emneknaggen #likestiltskole.

Kontakt