Generalsekretær er utendørs og smiler til kamera. Foto.

Ny generalsekretær i Unge funksjonshemmede Synne Lerhol. Foto: Markus Søgård

Ny generalsekretær ansatt

I februar 2016 ble Synne Lerhol ansatt som generalsekretær i Unge Funksjonshemmede. Hun ser fram til å ta fatt på oppgavene.

Publisert 25. februar 2016

Skrevet av Unge funksjonshemmede

— Som ung og funksjonshemmet selv, har jeg sett viktigheten av arbeidet Unge funksjonshemmede gjør for å løfte fram saker for en gruppe som ofte blir oversett. Jeg gleder meg til å fortsette med dette, i samarbeid med medlemsorganisasjoner, samarbeidspartnere, myndigheter, og støttespillere.

Synne Lerhol er fra Vang i Valdres, og har en mastergrad i Europastudier fra NTNU. Hun har lang erfaring fra studentfrivilligheten i Trondheim, der hun blant annet var redaksjonssjef i Studentmediene i Trondheim AS. Siden august har Lerhol jobbet som ungdomshelsepolitisk rådgiver i Unge funksjonshemmede. Her har hun hatt ansvaret for arbeidet med ungdomshelse, sjeldne diagnoser, og seksuell helse.

Lerhol tar over jobben etter Lars Rottem Krangnes, som etter to år i Unge funksjonshemmede nå skal videre til nye oppgaver hos Nordens Velferdssenter i Stockholm. Som prosjektleder der skal han fortsette arbeidet for bedre kvalitet på det sosialpolitiske feltet.  – Lars har gjort en kjempejobb for Unge funksjonshemmede, og vi kommer til å savne ham, sier Lerhol. – På vegne av hele organisasjonen ønsker jeg ham lykke til videre.

Lerhol mener Unge Funksjonshemmede har utviklet seg til å bli en sentral kunnskapsleverandør og samarbeidspartner på feltene de arbeider med, og sitter på mye kompetanse.— Unge funksjonshemmede har i dag mange gode prosjekter på arbeidsliv, utdanning, seksualitet og helse, der vi henter inn erfaringer fra unge med funksjonsnedsettelser og kroniske diagnoser. Som generalsekretær vil jeg sikre at disse erfaringene kommer beslutningstakere for øre, og at de kommer til nytte for våre medlemsorganisasjoner.