Logo til Ungfritid.no

Ny digital oppslagstavle for barne- og ungdomsaktiviteter

Har din organisasjonen aktiviteter for unge og ønsker å synliggjøre disse? Ungfritid.no kan bidra til gratis drahjelp og rekruttering!

Publisert 18. november 2020

Skrevet av Isabel Kongsgaard

I løpet av 2021 lanseres ungfritid.no som en ny nasjonal oppslagstavle for fritidsaktiviteter og møteplasser for barn og unge. Plattformen er drevet av Frivillighet Norge på vegne av frivilligheten og skal gjøre det enklere å finne frem til relevante tilbud over hele landet.

Dersom din organisasjon arrangerer jevnlige møteplasser eller aktiviteter, kan det være en god ide å publisere disse på ungfritid.no, slik at flere potensielle deltakere kan finne frem til tilbudet og gjøre seg kjent med akkurat din organisasjon. Organisasjoner kan legge ut aktiviteter selv om disse er forbeholdt en diagnosegruppe.

Varige fritidsaktiviteter kan være mye forskjellig. En fritidsaktivitet kan være alt fra trening, turer, møter i lokallaget eller foreningen, kurs innenfor ulike områder som finner sted jevnlig over en lengre periode. Tilbud som åpne møteplasser når ut til en stor gruppe ungdom som ikke deltar i den organiserte frivilligheten, og gir et viktig tilbud til ungdom som ikke deltar andre steder.

Unge funksjonshemmede har deltatt med innspill i ressursgruppen for utviklingen av ungfritid.no. Målet har vært å påvirke og bidra til at plattformen synliggjør aktiviteter som er tilgjengelige for unge med funksjonsnedsettelser. Det har også vært viktig å støtte opp om en ressursside med informasjon til aktivitetstilbydere som ønsker å gjøre sine tilbud mer tilgjengelige og tilrettelagte for alle.

I dokumentet som er vedlagt kan du lese mer om ungfritid.no og hvilke mål Frivillighet Norge har satt seg for å legge til rette for deltakelse blant unge med funksjonsnedsettelser. Mer informasjon finnes også på https://www.om.ungfritid.no/ og spørsmål om løsningen kan rettes til Dorthe Westgaard i Frivillighet Norge på e-post dorthe@frivillighetnorge.no eller på telefonnummer 21 56 76 66.

 

For å hjelpe organisasjonene i gang tilbyr Frivillighet Norge nå også tre ting: 

1. Digital presentasjon av Ungfritid.no 25. november kl. 13.00

  • Hvordan fungerer Ungfritid.no og hvordan kommer du i gang?
  • Hva kan Ungfritid.no-teamet hjelpe din organisasjon med?

Meld deg på til enten dorthe@frivillighetnorge.no eller sondre@frivillighetnorge.no for å motta link til Zoom.

2. Drop-in på Zoom 25. November kl. 15.00

For dere som ikke trenger hele presentasjonen, men som har spørsmål dere trenger svar på, har behov for hjelp med registering eller har tilbakemeldinger dere vil diskutere med oss.

Meld deg på til enten dorthe@frivillighetnorge.no eller sondre@frivillighetnorge.no for å motta link til Zoom.

3. La Frivillighet Norge gjøre jobben

Hvis du ønsker at Frivillighet Norge skal registrere organisasjonen og aktivitetene deres for deg, trenger du bare å sende oss informasjonen vi trenger, så fikser de resten. Du vil selvsagt ha tilgang på brukerprofilen din slik at du kan redigere det som blir lagt ut eller legge til nye aktiviteter selv. Skjema for informasjon finner du her (wordfil).

 

Vi trenger også innspill fra deg!

Unge funksjonshemmede ønsker også innspill om hvilke barrierer unge med funksjonsnedsettelser og kroniske sykdommer opplever på fritidsarenaen. Dette er nyttig som bakgrunn for våre innspill til myndigheter og aktivitetstilbydere. For å bidra med et innspill, enten på vegne av en medlemsorganisasjon eller deg selv, fyll inn skjemaet på denne siden.