Ledige traineestillinger i staten

Har du nedsatt funksjonsevne og høyere utdanning? Da kan du søke på stillingene i Traineeprogrammet i staten.

Publisert 27. juni 2019

Skrevet av Isabel Kongsgaard

I vår lanserte regjeringen en inkluderingsdugnad med målet at fem prosent av alle nyansatte i staten skal være personer med nedsatt funksjonsevne eller ha hull i CV-en.

Traineeprogrammet i staten for personer med nedsatt funksjonsevne og høyere utdanning er en del av inkluderingsdugnaden.

Som trainee får du en egen mentor som arbeider på samme sted som deg samt en fadder som kan være en uformell støttespiller. Det blir også arrangert traineesamlinger hvor du kan bygge opp et nettverk med andre som tar del i programmet.

Stillingene som utlyses er ordinære stillinger, og varigheten og stillingsprosent på de midlertidige stillingene varierer fra virksomhet til virksomhet. Det tas høyde for at du kan jobbe tilnærmet full stilling, gitt riktig tilrettelegging.

Traineeprogrammet har ingen aldersgrense og passer både nyutdannete og personer med lang erfaring fra arbeidslivet så lenge de fyller kravene om høyere utdanning og nedsatt funksjonsevne. Å jobbe som trainee i staten gir verdifull kompetanse og relevant erfaring for karrieren videre.

Fristen for å søke på traineestillingene er 15 august. En liste over utlyste stillinger finner du her.

Du kan finne ut mer om Traineprogrammet i staten ved å se intervjue med en tidligere trainee eller lese ofte stilte spørsmål.