Kvinne smiler til kamera. Foto.

– Jeg tror påvirkningen blir enda større med en god paraply, sier Martine Teigen. Hun er styremedlem i Unge funksjonshemmede.

I Unge funksjonshemmede står små og store sterkere sammen

– I en paraplyorganisasjon møter man enda flere historier og blir kjent med enda større forskjeller samfunnet aksepterer, sier styremedlem Martine Teigen.

Publisert 20. juni 2018

Skrevet av Unge funksjonshemmede

Navn: Martine Teigen

Alder: 26 år

Verv: Styremedlem

Representerer: Landsforeningen mot fordøyelsessykdommer (LMF)

Denne uken kan du følge Martine på Instagram!

Hvem er du?

Ei blid og engasjert jente fra Nedre Eiker, som er svært glad i mennesker, gode kulturtilbud og tilgjengelighet!

Hvorfor har du engasjert deg i Unge funksjonshemmedes styre?

Jeg har engasjert meg fordi jeg brenner for at andre ikke skal ha de opp- og nedturene jeg har hatt med mine kroniske sykdommer, eller som pårørende. Igjennom Unge funksjonshemmede står små og store sterkere sammen – og jeg tror påvirkningen blir enda større med en god paraply.

Hva er den viktigste saken for at unge med funksjonsnedsettelser og kronisk sykdom skal bli likestilt i samfunnet?

Den aller viktigste saken er helt klart at samfunnet endrer seg, gjør en innsats og jobber med inkludering samt universell utforming på ett mye høyere plan.

Hva får du ut av å være frivillig?

Jeg har vært frivillig engasjert i mye, i svært mange år (mesteparten av livet mitt). Det gir meg glede å se at man utgjør noe bra, men samtidig gir det meg svært mye at jeg kan delta på ett nivå som alle andre – uten å få noe stempel som kronisk syk!

Hva er spesielt med å være med og lede en paraplyorganisasjon?

Det er vel det at man møter enda flere historier, enda flere mennesker, blir kjent med enda større forskjeller samfunnet har akseptert. Det er mange ulike meninger og ønsker, men det å skulle finne rette vei å gå for å nå mest og best mulig for alle 36 medlemsorganisasjoner av paraplyen er rimelig spesielt – men spennende!

Bli kjent med Unge funksjonshemmedes styre: