Foto av George Pagan III, Unsplash. En fargerik bakgrunn hvor det står Liv. your life your life your way (lev livet ditt på din måte).

Foto av George Pagan III, Unsplash. En fargerik bakgrunn hvor det står Liv. your life your life your way (lev livet ditt på din måte).

Hvilke tanker har du om BPA?

Vi søker unge funksjonshemmede i alderen 12-36 år til en film som forteller om hvorfor BPA er viktig.

Publisert 13. januar 2021

Skrevet av Isabel Kongsgaard

Filmen handler om det å være ung i dag og avhengig av BPA. Vi følger tre personer i deres hverdagsliv og får innblikk i hvordan BPA gjør det mulig for dem å delta på de samfunnsområdene som hver enkelt synes er viktig.

Filmen skal også sette søkelyset på utfordringene i ordningen, både som følge av kommunens ulike vedtak der de bor eller samfunnets tilnærming til brukere med assistenter. Kanskje du har søkt og fått avslag på BPA eller blitt tilbudt færre timer som følge av flytting til ny kommune? Hvordan påvirker dette livet ditt?

I filmen ønsker vi å vise ulike typer livssituasjoner, og derfor søker vi nå etter en gutt/mann i alderen 12-19 år som enten allerede har, eller ønsker, BPA. Vi vil følge dem hjemme, på skolen/universitet, jobb, fritid eller i møte med helsevesen/kommunen.

Filmen vil bli brukt til å motivere flere kommuner til å innvilge og gi større tilgang til BPA slik at unge med funksjonsnedsettelser og kronisk sykdom kan delta på alle samfunnsområder.

Unge Funksjonshemmede har laget lignende filmer tidligere, som du kan se via lenkene under:

https://ungefunksjonshemmede.no/ressurser/filmer/film-unge-tanker-om-utdanning-2019/

https://ungefunksjonshemmede.no/ressurser/filmer/unge-tanker-om-arbeidslivet-2016/

Vi har forståelse for at ikke alle har kunnet bruke BPA på samme måte som tidligere under korona-pandemien, men vi ønsker fortsatt å høre om deres erfaringer utenom denne perioden, både positive og negative.

Filmen blir produsert av Leidar og alle retningslinjer for smittevern vil bli fulgt under innspillingen som vi håper kan skje tidlig sommer (mai/juni).

Hvis du er interessert i å være med i filmen, send en e-post til prosjektleder Isabel Kongsgaard på isabel@ungefunksjonshemmede.no innen mandag 1. mars. Ta med en kort tekst om deg selv (alder, funksjonsnedsettelse, bosted, interesser, studier osv.) og hvis du har BPA si litt om din erfaring med denne ordningen. Hvis du ønsker BPA, men har ikke fått det innfridd skriv gjerne litt om det også.

Søknader vil bli sendt videre til regissør, Marianne Kleven som vil ta kontakt for en uforpliktet prat. Personopplysninger vil bli lagret på en sikker måte lokalt hos Unge funksjonshemmede og hos Leidar. De vil bli slettet når prosjektet er avsluttet.