En mann ligger i en seng med armene bak hodet og smiler til kamera. Han har bare boksershorts på. Foto.

– Jeg mener at seksualitet er viktig selv om du har en funksjonsnedsettelse. Målet mitt er å vise andre unge at det ikke er farlig eller umulig å være seksuelt aktiv med en funksjonsnedsettelse, sier Trond Are. Han er en av deltakerne i fotoprosjektet Jeg elsker. Foto: Brian Cliff Olguin/Unge funksjonshemmede.

Fotoutstillingen Jeg elsker i finalen til Helseprisen 2017

– Vi er stolte og takknemlige over at Jeg elsker er en av finalistene til Helseprisen 2017, sier generalsekretær i Unge funksjonshemmede, Synne Lerhol.

Publisert 24. november 2017

Skrevet av Unge funksjonshemmede

Helseprisen er ExtraStiftelsens hederspris, som årlig deles ut til et prosjekt i regi av en frivillig helseorganisasjon.

I juni 2017 lanserte Unge funksjonshemmede fotoutstillingen Jeg elsker. Fotoutstillingen viser portretter av 12 ulike personer, og har som mål å bryte tabuer rundt seksualitet og funksjonshemming. Bildene ble tatt av fotograf Brian Cliff Olguin, og prosjektet er finansiert av ExtraStiftelsen.

Nå er fotoutstillingen en av tre finalister til Helseprisen 2017, som ExtraStiftelsen delte ut for første gang i 2016.

– Vi er så stolte og takknemlige over at Jeg elsker er en av finalistene til Helseprisen 2017! Denne æren deler vi med de modige og åpne deltakerne i fotoutstillingen, og med fotografen som tok bildene, sier generalsekretær i Unge funksjonshemmede, Synne Lerhol.

Det er en jury som kårer vinneren av Helseprisen. Unge funksjonshemmedes fotoprosjekt får tøff konkurranse fra to andre dyktige finalister:

TV-serien Forført av spriten fra Rådet for psykisk helse og kampanjefilmen #sjekkdeg fra Kreftforeningen.

– Vi laget Jeg elsker for å vise at unge med funksjonsnedsettelser og kroniske sykdommer har en seksualitet på linje med alle. Når vi som samfunn overser at ungdom med funksjonsnedsettelser har de samme følelsene, drømmene og behovene som andre, hindrer vi folk i å leve ut sin seksualitet åpent og trygt. Det vil vi gjøre noe med, sa Lerhol, da utstillingen åpnet.

Ønsker du å få fotoutstillingen Jeg elsker til deg? Vi hører gjerne fra deg!