overskriften dine rettigheter som elev og illustrasjoner av blyant, skolebuss og basketball

Verktøyet ligger ute på våre kurssider og kan leses nå.

Dine rettigheter som elev!

Et e-læringsverktøy rettet mot elever ved ungdomsskole og videregående. Hva har du egentlig rett på? Hva gjør du hvis du ikke får det du har rett på?

Publisert 20. april 2022

Skrevet av Trude Telle

Du finner verktøyet Dine rettigheter som elev her! 

Mange unge opplever å ikke få oppfylt rettighetene sine i skolen. En av grunnene kan være at mange ikke vet hvilke rettigheter de faktisk har, og hva man gjør hvis man ikke får de tingene man har rett på.

Derfor har vi laget et verktøy som skal hjelpe deg som elev ved ungdomsskole eller videregående skole å få oversikt over rettighetene dine og hva de betyr!

 

På siden er det satt opp korte forklaringer på de ulike rettighetene. Du finner noen refleksjonsspørsmål underveis og en oversikt over hvilke lover som er viktig for deg som elev. Dette er for å gi deg innsikt i hvor i de norske lovene du kan finne det som påvirker deg. Det betyr også at hvis du ikke får det du har rett på er det et brudd på norsk lov.

På slutten av verktøyet finner du informasjon om hvordan du klager og en ressursbank. Klaging kan være nødvendig hvis du ikke får det du har rett på i skolen, og denne siden gir deg en innføring i hvem du skal ta kontakt med og når du bør ta kontakt med dem. Ressursbanken gir deg en oversikt over steder du kan finne mer informasjon, og organisasjoner og tjenester du kan kontakte hvis du føler du trenger mer direkte hjelp.

 

Vi har også laget en plakat med de viktigste rettighetene. Hva med å laste den ned og henge den opp på skolen din? Eller send en e-post til trude@ungefunksjonshemmede.no hvis du vil få tilsendt en trykt versjon.

Du kan laste ned plakaten her!