Kurs i politisk påvirkning

Hvordan kan din organisasjon få gjennomslag i politikk og samfunn? Velkommen til halvdagsseminar.

Dato: 16.01.2018

Sted: Mariboes gate 13, 0183 Oslo

Vi har samlet et knippe eksperter fra relevante felter og vil gi deg og din organisasjon muligheten til å lære av dem. Hver foredragsholder setter av godt med tid til spørsmål fra salen, og får du ikke tid til å spørre om alt du ønsker har du fortsatt tid i pausen før neste programpunkt.

Seminaret er gratis for medlemmer i våre medlemsorganisasjoner, og inkluderer matservering. Husk å melde fra i påmeldingen om du ønsker frokost og/eller lunsj!

Ved stor pågang kan vi begrense antall plasser per organisasjon. Har du spørsmål til arrangementet kan du kontakte kursansvarlig Mads Johansson på e-post mads@ungefunksjonshemmede.no eller telefon 97956116.

Påmelding i skjemaet nederst på denne siden innen 12. januar 2018 (ny frist). Noen ledige plasser igjen. Meld deg på snarest for sikre deg plass.

Dato: 16. januar 2018

Sted: Mariboes gate 13, 0183 Oslo

Program

08:30     Oppstart og mingling – enkel frokost

09:00     Tips og triks fra innsiden; en ringrev fra Stortinget forteller

Eirin Sund satt tre perioder på Stortinget for Arbeiderpartiet, før hun ga seg ved siste stortingsvalg. Hun har også vært visepresident i Fotballforbundet, statssekretær og varaordfører – for å nevne noe. Hun har med andre ord lang og tung erfaring fra rikspolitikken, og gleder seg til å dele av den med organisasjonene. Eirin snakker rett fra levra, gir gode råd og er en glede å høre på.

10:00     Hva kjennetegner en vellykket politisk kampanje?

Arnt Holte er generalsekretær i Blindeforbundet, og har drevet med interessepolitikk fra før de fleste av oss ble født. Han har hatt en finger med i spillet på det meste av det svært vellykkede politiske arbeidet Blindeforbundet har gjort de siste 30 årene. I tillegg til at han som nestleder for Frivillighet Norge kjempet gjennom momskompensasjon for over 1 mrd. i året. Han var også en del av Norges offisielle delegasjon i forbindelse med utarbeidingen FN-konvensjonen for rettighetene til personer med nedsatt funksjonsevne. Arnt er i aller høyeste grad en ekspert på vårt felt, en mann vi alle har noe å lære av.

11:00     EØS-midlene – internasjonale muligheter for din organisasjon

Hvert år fordeles det gjennom NGO-programmene over 40 millioner euro til organisasjoner for å fremme aktiv samfunnsdeltakelse og støtte utsatte grupper i Europa. Støtteordningen gir organisasjonene en unik mulighet for å bygge partnerskap og utvikle nye prosjekter, og de av våre organisasjoner som har tatt del i ordningen har hatt stor glede av det. Men hvilke muligheter finnes for din organisasjon? Csilla Czimbalmos er prosjektleder for ordningen og kommer til oss for å gi en gjennomgang og svare på spørsmål. Kanskje starter deres neste store prosjekt akkurat her?

12:00     Presentasjonsteknikk: Hva gjør de beste?

Når du vel får sjansen foran en større forsamling gjelder det å levere. Det er det samme om du står foran et FN-panel i New York eller et kommunalt utvalg i hjemkommunen din, det er avgjørende at du bruker tiden godt og får fram budskapet ditt. Bolken blir ledet av Gard Hongslo, daglig leder i den ideelle stiftelsen Fundatum. Gard holder kurs om emnet til daglig og har presentert for alt fra idrettspolitikere i Beijing til foreldremøtene til barna sine – og lykkes like bra hver gang. Du får en generell innføring og konkrete råd underveis.

12:45     Lunsj og mingling