Hopp til hovedinnhold

Hjelp oss å lære mer om unge og seksualitet

Unge funksjonshemmede inviterer til workshop om seksualitet med fokus på diagnosespesifikke utfordringer som ungdom i våre medlemsorganisasjoner opplever. 

Tid: 31. mai 2017 kl. 14.00-18.00

Sted: Mariboes gate 13, 0183 Oslo

Ny påmeldingsfrist: 19. mai

Innledningsvis vil vi dele foreløpige funn fra prosjektet «Sex som funker» og intervjuer vi har gjennomført med ungdom, organisasjoner og fagpersoner. Deretter legger vi opp til gruppearbeid om diagnosespesifikke utfordringer, hvor vi ønsker å lære av dere.

Intervjuene og workshopen blir kunnskapsgrunnlag for et e-læringsverktøy som skal rettes mot lærere og helsepersonell (for eksempel helsesøster, fastleger, ansatte i spesialisthelsetjenesten og rehabilitering). Målet er å gi fagpersoner råd om hvordan ungdom ønsker å bli møtt med informasjon om seksualitet. Ulike funksjonsnedsettelser og kroniske sykdommer kan gjøre at vi har ulike behov, og derfor trenger vi diagnoseorganisasjonenes ekspertise.

Vi ønsker deltakere som kan representere organisasjoner i Unge funksjonshemmede sin paraply. Dere kan sende en eller flere ansatte, styremedlem, tillitsvalgt eller engasjerte medlemmer. Det er ikke viktig at den eller de som deltar er ekspert på seksualitet, men at de kan fortelle om diagnosespesifikke utfordringer ungdom i deres organisasjon kan ha.

Program

14.00-14.45:     Velkommen: Introduksjon til temaet seksualitet.

14.45-15.00:     Pause

15.00-15.45:     Gruppearbeid: Hva er de diagnosespesifikke utfordringene?

15.45- 16.30:    Middag

16.30-17.15:     Gruppearbeid: Hvordan kan organisasjoner informere om seksualitet?

17.15-17.30:     Pause

17.30-18.00:     Veien videre: Hvordan kan vi påvirke skole- og helsevesenet?

Mer informasjon om programmet kommer. 

Praktisk informasjon 

Unge funksjonshemmede dekker middag for alle deltakerne på kurset.

Meld deg på i påmeldingsskjemaet, som du finner ved å følge denne linken: Link til påmeldingsskjema

Ny påmeldingsfrist er 19. mai.

Lokalene er tilgjengelig for rullestol.

Vi ønsker også å filme korte intervju med ungdom som representerer en organisasjon for å lage filmsnutter til e-læringsverktøyet. På workshopen blir det anledning til å filmes for de som har lyst til å delta. Om du allerede nå vet at du vil delta så er det fint om vi får beskjed, men du kan også si fra på workshopen.

Spørsmål kan sendes på mail til stine.mari@ungefunksjonshemmede.no.